и не подценявайте въздействието на дори и най -малките промени.

и не подценявайте въздействието на дори и най -малките промени.

Oz, NPR и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Три спасителни стъпки за избягване на топлинен ход.

От Роб Ламбъртс, MD House Call Doctor 5 юли 2010 г. 5-минутен readepisode #53 Играйте пауза Слушайте хипертермия В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Това е юли. За много хора това означава щастливи неща като пикници, къмпинг и плашене на котката с фойерверки (които аз отричам напълно). За тези от нас, които живеят в родния ми щат Джорджия, това означава едно нещо: топлина. За нас юли е месец горещи автомобили, сметки за високи ток и влажност. Не само финансовите разходи на топлината са високи, физическите разходи също могат да бъдат много високи.

Тази статия ще покрие проблемите, които хората могат да имат, когато се прегряват. Тялото е предназначено да работи при определена температура и да се разболеете твърде много? Преди да говоря за проблемите на прегряването, първо трябва да обясня как тялото регулира температурата си.

Какво е нормалната телесна температура?

Повечето от вас вероятно знаят каква е нормалната телесна температура : 98.6 градуса по Фаренхайт (вижте моя епизод за треска за още). Но това е само частична истина. Различните части на тялото работят при различни температури, а цялото тяло променя нормалната си температура въз основа на времето на деня, възрастта, хормоните и множество други фактори. Но дори и при всички тези фактори, тялото прави всичко възможно, за да поддържа температурата си близо до 98,6 за най -важните органи.

Какво е хипертермия?

Правете чести почивки за пиене, дори и да не се чувствате жадни.

Температурите за вашите жизненоважни органи е това, което е известно като основната телесна температура. Химичните реакции във и физическите качества на вашето сърце, черен дроб, бъбреци и мозък работят най -добре около 98,6 градуса по Фаренхайт. Ако основната температура стане твърде студена, състояние, известно като хипотермия, жизненоважните органи спират да работят добре и човек може да умре. И обратно, ако температурата стане твърде висока, състояние, наречено хипертермия, жизненоважните органи също спират да работят добре и поставят живота на човека в опасност.

Как тялото ви се бори с хипертермия?

Така че, когато станете прекалено горещи, тялото ви прави няколко неща, за да ви охлади и да поддържа основната телесна температура близо до нормалното:

Това увеличава притока на кръв към ръцете и краката ви, което оставя топлината и охлаждането тялото.

Това ви кара да се потите. Когато потта се изпари, тя отнема топлина от тялото ви и ви охлажда. Чувствате се по -хладно, когато потта се изпарява по кожата ви по същата причина, поради която се чувствате студени, когато излезете от душа, преди да изсъхнете.

Това ви забавя. Движещите се мускули изгарят енергия и пускат топлина. Когато станете прекалено горещи, тялото ви ви кара да се чувствате по -уморени в опит да ви забави, така че да спрете да правите толкова много топлина.

Ако всичко друго се провали, мозъкът ви получава съобщението: Махнете се от топлината, идиот! Чувствате се ужасно да станете толкова горещи.

страници

123next ›Последно» Моля, обърнете внимание, че цялото съдържание тук е строго само за информационни цели. Това съдържание не замества никакви медицински съвети и не замества медицинска преценка или разсъждения от вашия собствен доставчик на лично здраве. Моля, винаги потърсете лицензиран лекар във вашия район по отношение на всички въпроси и проблеми, свързани със здравето.

Около една трета от храната, която се отглежда в света всяка година, се озовава в боклук. Ето 9 лесни начина за намаляване на количеството храна, което изхвърляте.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 6 ноември 2013 г. 5-минутен readepisode #258 Играйте пауза 9 съвети за Намаляване на хранителните отпадъци В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

1. Планирайте хранене преди пазаруване. Много от вас споменаха значението на планирането на хранене – идеално преди да се отправите към магазина за хранителни стоки. Читателката Дженифър казва, че пазарува само веднъж седмично, купувайки само храната, от която се нуждае за плана за хранене през тази седмица.

2. Пазарувайте по -често. Деби, от друга страна, установява, че тя губи по -малко храна, като пазарува по -често и купува по -малко наведнъж.

3. Яжте остатъци. Jannette казва, че „яденето на по -малко ни принуждава да ядем това, което вече имаме вкъщи, вместо да го пускаме лошо“. Необходима е някаква дисциплина, признава тя. Робин казва, че семейството й се опитва да яде остатъци „дори когато вкусовите рецепти викат за нещо различно“. Минди казва, че ядат остатъци за закуска в къщата й – нещо, което често правя!

4. Използвайте ясни контейнери, за да съхранявате остатъци. Джоел установи, че е свършил по -добра работа, почиствайки остатъците, когато виждаше какво има в контейнера. Те са просто по -малко вероятно да изчезнат в задната част на хладилника. Меева опакова остатъци в ясни контейнери с размер на обяд, за да може съпругът й да работи.

5. Купете замразени продукти. Лора забеляза, че по -голямата част от хранителните й отпадъци са пресни зеленчуци, които се е объркала, преди да ги използва, така че вместо това тя започна да купува замразени зеленчуци. И тук няма хранителни компромиси. Замразените зеленчуци са също толкова питателни, колкото свежи – понякога още повече.

6. Направете сок или супа. Когато се окажете с по -пресни продукти, отколкото можете да ядете, извадете тази скъпа сокоизстисквачка, която никога не използвате, и се почерпете с някакъв пресен сок. Една чаша сок може да използва няколко килограма продукти. Или направете партида супа. Myrna ще направи саксия със супа, използвайки зеленчуци и, ако е необходимо, ще хвърли супата във фризера за дъждовен ден.

7. Преразпределете храната към нуждаещите се (или пестеливи). Мариел казва, че когато има повече храна, отколкото може да бъде консумирана или спасена, тя ще я сподели с бездомни хора. Това може да не е опция за всички. Тони казва, че в своя град полицията прилага закони, които забраняват разпределението на храната на бездомните. Но все по блог -голям брой програми работят с ресторанти, училищни кафенета и супермаркети, за да преразпределят храната към нуждаещите се.

Ann, например, доброволци за група, която прехвърля излишък от храна от супермаркети до хранителна килерче. И собственият местен изпълнителен директор на QDT участва в програма, наречена Market в движение, която отклони 90 милиона паунда храна от депото миналата година, като продаде прясна, но козметично несъвършена продукция на потребителите на част от цената, която биха платили в магазина за хранителни стоки.

8. Дръжте хранителните отпадъци от боклука. Много и много от вас компостират хранителни отпадъци. Въпреки че това не е толкова идеално, колкото яденето му, поне го предпазва от депата. Компостираните хранителни отпадъци могат да бъдат чудесен начин да подобрите градината си и да намалите използването на торове на базата на азот.

9. Използвайте поведенческа икономика. Знаеш ли, че съм голям фен на поведенческата икономика, което означава да проектираме средата си, за да направим желания избор, лесния избор. Няколко от вас споменаха, че използват по -малки чинии, за да не сервирате повече, отколкото можете да ядете. По подобен начин училищните кафенета са установили, че премахването на тавите намалява хранителните отпадъци, защото учениците не зареждат тавите си с повече, отколкото могат да ядат.

и ето още един страхотен пример: Дженифър всъщност се е отървал от кошчето в консервите в консервите нейната кухня. „Това, което не може да бъде компостирано или рециклирано, трябва да бъде изминало навън до действителния боклук.“ Тя казва, че малкото допълнителни усилия, необходими за изхвърляне на неща, е било достатъчно, за да мотивира съпруга си да яде повече остатъци!

Малките стъпки могат да дадат големи резултати

Надяваме се, че една или две от Тези идеи могат да помогнат на вас и вашето семейство да намалите хранителните отпадъци. И не подценявайте въздействието на дори и най -малките промени. Ако всички, които слушаха този подкаст, успяха да запазят само още един килограм храна от боклука всяка седмица, заедно бихме могли да намалим хранителните отпадъци с над 5 милиона паунда тази година!

Ако сте намерили стратегии Не споменах тук, или една от тези идеи предизвика нова, моля, публикувайте го в коментарите по -долу или на страницата на хранителната дива във Facebook. Също така не забравяйте да се регистрирате за моя безплатен седмичен бюлетин за повече съвети, рецепти и отговори на вашите въпроси за хранене.

изображения любезно на Shutterstock.

страници

«Първо ‹Предишна12

за автора

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог, автор и създател на един от най-високо класираното здраве и на iTunes„ Основно здраве и здраве и на iTunes “ Фитнес подкасти. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

ароматизираните напитки може да са по -вълнуващи от обикновената вода – но може би те осигуряват нещо различно от хидратация.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 31 май 2012 г. 1 -Нинутен четене

q. Най -накрая ритнах навика си за диетична сода и не искам да го заменя с нещо също толкова лошо за мен. Не обичам кафе или чай, а водата става скучно, дори и да е най -добре. Какво мога да пия вместо това?

q. Децата ми наистина обичат ароматизирани напитки. Кои са най -здравословни?

a. Получавам много вариации по този въпрос. Хората получават посланието, че содата, плодовите напитки, спортните напитки, смесите за кафе и други подсладени напитки са огромен източник на празни калории – разширяване на калории, които много от нас не могат да си позволят. Но изглежда всички търсят замяна. Нещо също толкова вкусно, но не толкова лошо за вас. Нещо по -интересно от обикновената вода. Повечето хора, които идват при мен с този въпрос, също изброяват всички неща, които са опитали – лимонова вода, билков чай, селци и т.н. – всички от които не успяха да ги вълнуват.

Мисля, че проблемът е, че ние използваме напитки не като източник на хидратация, а като източник на забавление. Точно както натрапчиво пробиваме на ръчните ни устройства, за да доставим постоянен поток от психическа стимулация, ние стимулираме вкусовите си рецептори, като непрекъснато отпиваме на ароматизирани напитки. Можем да рационализираме това като начин да останем хидратирани. Но противно на конвенционалната мъдрост, не е нужна почти толкова вода, за да останете хидратирани, колкото може би си мислите.

Ако намерите вода за скучна, може би не сте жадни?

Вижте: Колко вода трябва да пия?

Чаша вода от Shutterstock

за автора

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран лиценз, автор, и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Не е гладен за закуска? Не го изпотявайте. Оказва се, че връзката между прескачането на закуска и наддаването на тегло е преувеличена,

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 13 септември 2013 г. 2-минутна прочетена

Знам, че сте го чували, че сте го чували Милион пъти: Хората, които прескачат закуската, са по -склонни да имат наднормено тегло. Това заветно и често повтарящо се произведение на хранителната ерудиция се основава на данни от Националния регистър на контрола на теглото, проект, който проследява хиляди хора, които са загубили значително тегло и го задържат. Идеята е да научите какво работи от успешните губещи. Със сигурност, около 8 от 10 от тях съобщават, че ядат закуска. И Voila: се роди мит. Яденето на закуска е от съществено значение за контрола на теглото.

Вижте също: Помага ли яденето на закуска при отслабване?

Нашата вяра в защитния ефект на закуската далеч надхвърля действителните доказателства.

Но това не са единствените данни там. Всъщност има десетки проучвания-включително рандомизирани, контролирани изпитвания-пробиването на това, че яденето на закуска има почти никакво въздействие върху наддаването или загубата на тегло и че хората, които ядат закуска, често ядат повече калории от тези, които не са ‘ T. Като доклад, публикуван наскоро в American Journal of Clinical Nutrition, заключава, нашата вяра в защитния ефект на закуската далеч надхвърля действителните доказателства.

Ако храненето за закуска работи за вас, продължавайте да го правите-но не забравяйте да правите здравословен избор. (Вижте: Какво не е наред с тази закуска?).

Ако, от друга страна, се принуждавате да ядете, просто защото не е здравословно да пропускате закуската, може да има място за известна гъвкавост. Ето няколко съвета как да пропуснете закуската по начин, който е здравословен.

Накрая напомняне, че прескачането на закуската е само за пораснали. Връзката между закуската и контрола на теглото при възрастни може да е схематична, но връзката между закуската и работата на училищата при деца е солидна.

Вижте също: Как храненето влияе на мозъка ви

закуска Изображение от Shutterstock

за автора

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог, автор и създател на един от iTunes ‘ Най -високо класираните подкасти за здраве и фитнес. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

pufas, hne и масла

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 2 октомври 2011 г. 1-минутна четене

Попитайте дивата: е масло от оризови трици a a Добър избор за готвене?

q. Какви са вашите мисли за масло от оризови трици? Използваме го за сотиране и като неговата висока точка на светкавица.

Както обсъждах в подкаст, има няколко различни въпроса, които трябва да се вземат предвид при готвене с масла. Единият е точката на дим (или флаш). Но има и въпросът за формирането на HNE. Масла, които са с високо съдържание на полиненаситени мазнини (PUFAs), могат да образуват вредни съединения (HNE) при нагряване.

Маслото от оризови трици е около 33% PUFAS-не толкова високо, колкото царевичното или соевото масло, но не толкова ниско, колкото маслиновото или кокосовото масло. Ако правите много готвене на висока топлина, преминаването към масло, което е по -ниско в PUFAS, е лесен начин да намалите експозицията си на HNE образуване. Но не искам да взривя това. Формирането на HNE е причина за безпокойство, но не и за паника. Използвам масло от рапица за готвене с висока топлина от години (има приблизително същото количество PUFAS като масло от оризови трици) и съм живял да разказва приказката!

Моите изследвания за образуване на HNE ме накараха да премина към рафиниран зехтин-което е с ниско съдържание на PUFAs и има висока димна точка-за готвене с висока топлина, но само след като използвах последния от моята канола .

Свързано съдържание: Някои хора твърдят, че маслото от рапица-при всяка температура!-е неестествено или дори токсично. Разглеждам по -отблизо спора за рапица на страница 72 от новата ми книга „Тайните на хранителната дива“ за здравословна диета.

за автора

monica reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран лиценз, автор на борда и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR и във водещите вестници, списания и уебсайтове на нацията.

.

Contents